Nieuw plafond nodig? Wij zochten naar de beste alternatieven..

Nieuw plafond nodig? Wij zochten naar de beste alternatieven..

Ben je op zoek naar een nieuw plafond voor je woonkamer, slaapkamer of badkamer. Dan heb je verschillende mogelijkheden.

Eventjes de verschillende mogelijkheden op een rijtje:

  • Gipsplaten
  • Kurk
  • Pvc spanplafond
  • MDF
  • Gyproc

De keuze is enorm. Laten we beginnen met meer informatie te geven over gipsplaten om al dan niet te zien of dit de juist oplossing is voor uw probleem met uw plafond.

Gipsplafond

Een gipsplafond is meer voor een doe-het-zelver dus kan het wel een goedkopere oplossing bieden voor uw vernieuwing van uw plafond. Deze zijn ideaal voor het afwerken van een zolderkamer of een kelder. Toch is het minder aan te raden om dit type te gebruiken bij je woonkamer of een andere kamer waar de meeste mensen die je bezoeken komen. Omdat het soms moeilijk is om het tot in het kleinste detail af te werken.

Kurk

Een van de grote voordelen van een kurkplafond is de thermische isolatie. Het wordt steeds vaker gebruikt als plafondbekleding, plus het is mileuvriendelijk. Het zorgt ook voor betere akoestiek.

Anderzijds zijn er enkele nadelen aan het plaatsen van een plafond in kurk. Het is uiterst schadegevoelig. Onder invloed van zonlicht kan de kleur van het kurkplafond al veranderen. Hierdoor kan je verschillende schijnen van kleur krijgen in je plafond. Wat niet altijd mooi kan uitvallen.

De prijzen van een kurkplafond lopen uiteen dit kan gaan van een 17 euro per vierkante meter, maar wil je een uniek design of een speciaal systeem. Dan zullen de prijzen algouw tussen de 25 en 55 euro per vierkante meter. Hoewel de meeste mensen dit soort plafond zelf plaatsen, kan je het ook laten doen door professionele vakmensen. Dan betaal je zo’n 25 euro per vierkante meter extra.

 

Spanplafond

Een spanplafond is gewoon een doek dat onder je plafond word gespannen. Deze doek is gemaakt uit pvc of polyester. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Om meer inspiratie op te doen over de mogelijkheden van een spanplafond bekijk zeker de volgende pinterest. Hier kan je prachtige afbeeldingen zien wat er mogelijk is met een spanplafond of spanwand.

Om eventjes verder te gaan op het spanplafond, er zijn verschillende grote voordelen aan het plaatsen van een spanplafond. Het enige nadeel is dat je een professioneel bedrijf moet inhuren zoals een spanlux spanplafond. Het is niet voor een doe het zelver, zoals het gipsplafond. Maar door een profesioneel bedrijf, maar het resultaat is er ook naar te zien. Veel mensen die een spanplafond hebben zeggen dat hun bezoekers nooit door hebben dat het een spanplafond is. Het is bijna onzichtbaar, en het heeft veel voordelen omdat je makkelijk alles kan verbergen boven je plafond. Je kan het ook makkelijk schoonmaken.

 

MDF Plafond

MDF staat voor Medium Density Fibreboard. MDF bestaat uit het volgende materiaal: Gedroogde houtvezels waarbij er een bindmiddel wordt gebruikt en deze worden dan samengeprest tot platen in verschillende materialen. Het wordt meestal gebruikt in een kantoorruimte maar kan zeker ook worden gebruikt voor uw woning thuis. Ook heb je wandpanelen in MDF.

De voordelen zijn dat het heel eenvoudig te plaatsen is en heel goed bewerkbaar. Je kan makkelijk de afmeetingen vinden.

Gyproc

Het voordeel van een gyproc plafond is dat deze naadloos is. Ook dat het makkelijk is om gebogen plafonds te maken. Dit komt omdat ze makkelijk kunnen de profielen wijzigen zodat deze makkelijk gebogen word.

 

 

 

Reageren is niet mogelijk.