Het laatste nieuws heet van de naald!

MAX Nieuwsflash

*** In Pecq, dat is in Henegouwen is een jongen van 12 omgekomen bij een dramatisch verkeersongeluk. Samen met vrienden uit een scoutsgroep wandelde hij over een brug. Een auto reed hem aan waardoor hij in het water terecht kwam. Pas een uur na het ongeval werd zijn lichaam gevonden. De andere leden van de scoutsgroep hebben alles zien gebeuren. Ze krijgen psychologische hulp. De bestuurder van de auto had niet gedronken. Mogelijk verloor hij de controle over het stuur door de hevige regen. *** De Brusselse rapper die werd opgepakt na de rellen van vorige week zaterdag in Brussel reageert voor het eerst. Hij doet dat in een nieuw nummer 'Droit de Reponse'. Hij geeft aan dat hij als zondebok wordt aanzien omdat de politie haar werk niet doet: De rapper werd afgelopen week opgepakt en weer vrijgelaten. Op 5 januari moet hij zich verantwoorden voor de rechter. *** De stad Brussel verbiedt 2 samenkomsten om de gewelddadige rellen van afgelopen week te veroordelen. Ze staan allebei vanmiddag gepland, maar volgens het kabinet van burgemeester Close werden ze niet aangevraagd. En dat is verplicht. 1 manifestatie stond gepland aan de beurs, de andere op het Albertinaplein, aan Brussel-Centraal. De stad vraagt dat iedereen, die van plan was om te gaan, om weg te blijven. *** In de Atlantische oceaan zijn signalen opgepikt van de vermiste Argentijnse duikboot. Die verdween woensdag al. Nu probeerde hij om via een satteliettelefoon contact te maken met enkele marinebasissen. Reddingswerkers proberen nu het signaal te lokaliseren, maar dat is niet makkelijk door de hoge golven. Er zijn 44 bemanningsleden aan boord. De Britten en Amerikanen helpen met vliegtuigen en schepen zoeken naar de duikboot. *** David Goffin speelt vanavond in de finale van de Masters tennis tegen de Bulgaar Dimitrov. Die won in de halve finales van de Amerikaan Sock, in 3 sets. Goffin en Dimitrov speelden in de groepsfase al tegen elkaar, en toen ging Goffin zwaar onderuit. Maar in de finale wil Goffin revanche nemen. Eerder plaatste Goffin zich voor de finale na een knappe zege tegen Roger Federer. Om 7 uur onze tijd speelt Goffin de finale. *** In het voetbal heeft Anderlecht met 1-2 gewonnen in Moeskroen. Anderlecht nadert voorlopig tot op 6 punten van leider Club Brugge, dat straks nog speelt. Sint-Truiden verloor met 3-1 in Kortrijk, Antwerp won met 0-1 in Eupen. Standard - Oostende bleef 0-0. Er vielen daar wel 3 rode kaarten. *** We krijgen opklaringen en wolken. In het noordoosten kan het regenen. Maxima tussen 4 en 9 graden. Maandag en dinsdag veel wolken en soms regen. Zachter wel bij maxima rond 12 graden. Woensdag wordt het zacht en droog met opklaringen.

Het laatste nieuws mbt MAX

MAX Nieuws

MAX bericht in de kijker

MAX Hot Topic

Vers regionaal nieuws, elke werkdag op MAX met Dries

Onze redactie is versterkt met jong talent. Dries Van den Bossche brengt elke werkdag het regionale nieuws op MAX om 8u30, 9u30; 11u30, 14u30, 15u30 en 16u30. Lieven Batjoens doet een update tussen 15u en 17u. Dries zal regelmatig aanwezig zijn bij persconferenties in het Meetjesland en daarvan verslag uitbrengen op de radio. Nieuws kan je trouwens zelf toevoegen via de 'nieuwsknop' op onze homepagina of [email protected]

Dries studeert journalistiek aan de Artevelde Hogeschool. Zijn droom is radiopresentator worden. Bij MAX wordt hij met open armen ontvangen door een ploeg ervaren medewerkers die hem volop zullen ondersteunen en opleiden. Heel binnenkort zal je Dries elke woensdag tussen 17u en 19u live op MAX horen.

The Clean-up Team

Op zoek naar een lokale werk-aanbieding?

Jobs in de regio

Interesse in regionaal nieuws?

Nieuws uit de regio